WORKSHOPS

 

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE WORKSHOPS

  • Inschrijven voor de workshops kan nu door naar de agenda te gaan en je direct in te schrijven.
  • De Grafische Werkplaats biedt diverse avondcursussen en weekendworkshops aan op verschillende niveaus.
  • De workshops worden in kleine groepjes gegeven door enthousiaste en inspirerende docenten. Binnen de workshops is voldoende ruimte voor eigen inbreng. Neem vooral een kijkje op bijvoorbeeld de archief pagina van de website, onze Facebook pagina of Instagram, om de mogelijkheden van de werkplaats te ontdekken en inspiratie op te doen.
  • De workshops gaan alleen door bij voldoende belangstelling en na betaling van de workshop of cursus. Inschrijven voor de workshops kan nu door naar de agenda te gaan en je direct in te schrijven.
  • We geven geen geld terug bij verhindering van deelname van een workshop of cursus.
  • Tenzij anders vermeld zijn in de cursusprijzen inclusief de basismaterialen voor het drukken van de lesopdrachten. Extra materialen kun je tegen vergoeding aanschaffen of zelf meenemen. Het gebruik van eigen materialen wordt niet vergoed. Koffie en thee worden gratis aangeboden tijdens de workshops.
  • Op vertoon van een Ooievaarspas 50% korting tot in totaal een maximale korting van € 330,- inclusief btw per deelnemer per jaar. Heb je een Ooievaarspas dan kun je je niet online inschrijven voor een workshop. Stuur daarom een email naar info@grafischewerkplaats.nl

MONDAY PRINTING CLUB

MPC is één keer per maand op maandagavond, kort en krachtig en informeel en creatief.

MPC is bedoeld om kennis te maken met een speciale techniek én natuurlijk met de werkplaats

Ma. 2 maart 18:00-19:30
Met houten letters drukken

Reserveer hier

OPSTAPCURSUS ZEEFDRUKKEN

Wo 4,11,18 maart 19.00 tot 21:00/ 21.30  o.l.v. Julian Sirre

Niveau: professionals die lang niet gezeefdrukt hebben & beginners
Kosten € 135,- incl. basismaterialen
Max 5 deelnemers

Leer in drie dagdelen alle facetten van zeefdrukken op papier, van belichten tot drukken onder leiding van Ilse Versluijs of Julian Sirre. Ze laten je kennis maken met de werkplaats en leren je de basis van het zeefdrukken. Tijdens de eerste les ga je na een korte intro zelf zeefdrukken en worden de mogelijkheden voor je ontwerp besproken. De tweede en derde les bestaan uit het belichten van de ramen en het afdrukken in twee kleuren.

Belangrijk om te weten is dat de eerste les rond negen uur is afgelopen maar de tweede en derde avond, vanwege het belichten en afdrukken, tot half tien zullen duren. Na het volgen van de opstapcursus heb je de basis onder de knie en kun je op woensdag of vrijdag zelf aan de slag. Hierbij is een beheerder aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Reserveer hier

OPSTAPCURSUS ETSEN

Verwacht wo avond mei o.l.v. Rik Buter
Niveau: professionals die nooit eerder met ijzerchloride gewerkt hebben & beginners
Kosten 135,- incl. basismaterialen
Max. 6 deelnemers

Leer in drie avonden de basis van het etsen met ijzerchloride van Rik Buter. Rik is vaak in de werkplaats te vinden voor zijn eigen werk en zal tijdens deze workshop zijn kennis, ervaring en enthousiasme voor deze grafische techniek delen met de deelnemers.

Na het volgen van de opstapcursus heb je de basis van het etsen onder de knie en kun je op woensdag of vrijdag zelf aan de slag, waarbij een beheerder aanwezig is om eventuele vragen te beantwoorden.

Reserveer hier

OPSTAPCURSUS RISO  

do. 19 maart. 19.00-22.00 o.l.v. Bertus Gerssen

Niveau: professionals die zelfstandig aan de slag met de riso willen en beginners
Kosten € 39,- incl. basismaterialen
Max 6 deelnemers

Geschikt voor mensen die serieus aan de slag willen met de risograaf. In deze workshop leer je technieken en trucs van drie verschillende machines en maak je tegelijk een A4 poster in twee kleuren naar je eigen ontwerp dat je vantevoren hebt gemaakt.

Reserveer hier

 

RISO ZINE

Za. 29 feb. 10:00-13:00 o.l.v. Bertus Gerssen
Niveau: beginners
Kosten € 39,-. incl. basismaterialen
Max. 6 deelnemers

Wil je kennismaken met de riso en iets leuks afdrukken om mee naar huis te nemen? Dan past deze workshop wellicht goed bij je! Tijdens deze middag maak je kennis met de risograaf olv Bertus Gerssen en leef je je uit op de analoge stencilmachines. Aan het eind van de dag heb je de basisprincipes van de analoge risograaf onder de knie en bundel je alle resultaten in een A5 boekje.

Reserveer hier

 

 

TOYOBO-ETSEN

Zo 10 mei 10:00-16:00 u.
O.l.v. Eric de Vries
Niveau: voor mensen die etsplaten kunnen afslaan
Kosten € 90,- incl. basismaterialen
Max 6 deelnemers

In deze dag-workshop leer je een digitale foto, ontwerp of tekening over te zetten op een lichtgevoelige aluminium etsplaat en dit vervolgens af te drukken. Het is een techniek met veel mogelijkheden waar docent Eric de Vries alles over zal vertellen.

Wie al ervaring heeft met Toyobo etsen kan ook in deze workshops aan de slag en zichzelf verdiepen en zijn of haar techniek verbeteren onder leiding van Eric.

Reserveer hier

BEELDBEWERKING

(om analoog te drukken)

Wo. 25 maart. 19.00-21.30 u. o.l.v.
Julian Sirre
Niveau: professionals die onvoldoende kennis hebben van beeldbewerking & beginners
Kosten €24,-
Max 4 deelnemers

Tijdens deze avond leer je onder leiding van grafisch ontwerper Jullian Sirre, de do’s en dont’s voor digitaal ontwerpen om analoog te zeefdrukken of te risoén. Wat moet je doen om het ontwerp passend te zeefdrukken? Julian geeft heldere voorbeelden en geeft je tips hoe je je het beste je bestanden kunt bewerken om deze te zeefdrukken.

Na een introductie ga je zelf met je eigen ontwerp aan de slag. Neem daarom je eigen ontwerp en laptop mee. Een ideale voorbereiding om te gaan zeefdrukken of te risoén!

Reserveer hier

 

Opstap Litho

verwacht mei, weekend 10:00-16:00 u. O.l.v. Jurjen Ravenhorst
Niveau: professionals
Kosten  € 195,- incl. basismaterialen
Max 6 deelnemers

In een weekend maak je kennis met het proces van lithografie. Je leert de basisprincipes van het werken op steen.

Na het volgen van de opstapcursus heb je de basis  onder de knie en kun je op woensdag  zelf aan de slag, waarbij Jurjen aanwezig is om je meer tips en trucs te leren.

Open Werkplaats Ochtend

za. ochtend 10.00-12.30 u.  14 en 28 maart, 11 april, 2,16 en 30 mei

Hoog- + Diepdruk
Docent: Hanna de Haan + gastdocent
Niveau: zowel ervaren als beginnende makers, basisvaardigheden hoog- en diepdruk zijn verplicht
Kosten € 156,- incl. testmateriaal, thee en koffie
Max. 10 deelnemers

Wil je je meer verdiepen in de grafische technieken en ben je op zoek naar net even wat nieuwe inspiratie, andere invalshoeken en de mogelijkheid je werk te reflecteren?

De werkplaats biedt de gelegenheid om in een blok van 6 zaterdagochtenden samen met andere makers in de werkplaats te komen werken. Er kan individueel of samen gewerkt worden aan een opdracht, een eigen idee of project met deskundige ondersteuning van een kunstenaar. Centraal tijdens deze ochtenden staat het experimenteren, samen kijken naar en bespreken van de nieuwe werken en vooral het plezier in het maken van grafiek!

Zowel ervaren grafici als beginnende makers zijn van harte welkom. Ben je voor het eerst in de werkplaats, dan is de opstapcursus verplicht. Na dit blok volgt een blok Open Werkplaats Zeefdrukken.

We etsen in de werkplaats met ijzerchloride of kopersulfaat.

Reserveer hier

 

 

ONTWERP JE EIGEN T-SHIRT

elke vrijdag (tussen 10:00-17.00 mits er voldoende ruimte is! Duur 1,5 a 2 uur)

O.l.v. De werkplaats beheerder van de dag

Kosten €22,- incl. basismaterialen

Heb je een leuk idee voor een ontwerp voor op een T-shirt? Dan kun je een afspraak maken om in de Grafische Werkplaats aan de slag te gaan en een of twee T-shirts zelf te bedrukken. Je maakt een ontwerp met hulp van sjablonen waarna je het op je eigen T-shirt gaat zeefdrukken.

Wij zorgen voor inkt, zeefdrukramen en een pers om te fixeren. Zelf breng je een of twee witte of lichtgekleurde gewassen T-shirts mee om op te drukken.

Heb je belangstelling hiervoor? Email dan je voorkeursdatum tijd door naar info@grafischewerkplaats.nl. We nemen dan snel contact met je op!

SPECIALE WORKSHOPS

Naast het reguliere workshop aanbod zijn er ook regelmatig speciale workshops zoals het drukken van posters op A2 formaat met de riso, workshops speciaal voor kinderen en bijvoorbeeld workshops passend bij een thema of expositie. Houd de website, Facebook of Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven.

 

 

x