WORKSHOPS

 

VERWACHT

Workshopweek 23 aug/27 aug en reguliere workshops vanaf half september! 

ALGEMENE INFORMATIE OVER DE WORKSHOPS

Het dragen van een mondkapje is verplicht in de werkplaats als er meerdere mensen in een ruimte aan het werk zijn. 

  • De workshops worden in kleine groepjes gegeven
  • Inschrijven voor de workshops kan door naar de agenda te gaan en je direct in te schrijven.
  • De workshops gaan alleen door bij voldoende belangstelling en na betaling van de workshop of cursus.
  • We geven geen geld terug bij verhindering van deelname van een workshop of cursus.
  • Tenzij anders vermeld zijn in de cursusprijzen inclusief de basismaterialen voor het drukken van de lesopdrachten. Extra materialen kun je tegen vergoeding aanschaffen of zelf meenemen. Het gebruik van eigen materialen wordt niet vergoed. Koffie en thee worden gratis aangeboden tijdens de workshops.
  • Op vertoon van een Ooievaarspas 50% korting tot in totaal een maximale korting van € 330,- inclusief btw per deelnemer per jaar. Heb je een Ooievaarspas dan kun je je niet online inschrijven voor een workshop. Stuur daarom een email naar info@grafischewerkplaats.nl

URBAN ARTS & PRINTS

Start: di 10 augustus: 19.00 u.
4 lessen van 2,5 uur op di. (10, 17 aug. en 24 en 31 aug.) en presentatie vr. 10 sept. 

Eisen: Je bent <30 jaar, woont in Den Haag en hebt geen kunstonderwijs/ HBO gevolgd.

Docent Jerney de Wilde e.a.

Kosten: what you give of een mini-optreden tijdens de presentatie. We verwachten wel dat je elke les komt.

Aanmelden: info@grafischewerkplaats.nl

De Grafische Werkplaats biedt speciaal aan talentvolle jonge mensen (<30 jaar) in de Urban Arts Den Haag om hun eigen producten te ontwerpen en deze ook zelf te drukken.

Je krijgt les van een professionele maker, maar dat niet alleen, er komt ook een gastdocent die je coacht.

De resultaten? Een gezeefdrukt T-shirt, gedrukte flyers en nog meer, afhankelijk van je wensen en de mogelijkheden. We sluiten het project af met een korte expositie plus opening op vr. 10 sept., samen met de Urban Artists van het voorjaar!

lees meer hierover

OPSTAPCURSUS ZEEFDRUKKEN op papier of op textiel

Lees hier meer over: workshops per 1 nov 2020 in de Grafische Werkplaats

Op Stap cursus zeefdrukken op textiel, o.l.v. Ilse Versluijs, di. 5 okt. 19:00-21:00, di. 12 okt. & di. 19 okt. beide 19:00-21:30u. Max. 5 deelnemers.

Op Stap cursus zeefdrukken op papier, o.l.v. Julian Sirre, wo. 15 sept. 19:00-21:00, wo. 22 sept. & wo. 29 sept. beide 19:00-21:30u. Max. 6 deelnemers.

o.l.v. Julian Sirre of Ilse Versluijs
Niveau: professionals die lang niet gezeefdrukt hebben & beginners

Kosten € 140,- incl. basismaterialen
Max. 6 deelnemers

Leer in drie dagdelen alle facetten van zeefdrukken op papier of stof, van belichten tot drukken onder leiding van Ilse Versluijs of Julian Sirre. Ze laten je kennis maken met de werkplaats en leren je de basis van het zeefdrukken. Tijdens de eerste les ga je na een korte intro zelf zeefdrukken en worden de mogelijkheden voor je ontwerp besproken. De tweede en derde les bestaan uit het belichten van de ramen en het afdrukken in twee kleuren.

Belangrijk om te weten is dat de eerste les rond negen uur is afgelopen maar de tweede en derde avond, vanwege het belichten en afdrukken, tot half tien zullen duren. Na het volgen van de opstapcursus heb je de basis onder de knie en kun je op woensdag of vrijdag zelf aan de slag. Hierbij is een beheerder aanwezig om eventuele vragen te beantwoorden.

Reserveer hier

OPSTAPCURSUS ETSEN

o.l.v. Rik Buter , wo.avond op 6, 13 en 20 oktober 2021, 19:30-22:00u.
Niveau: professionals die nooit eerder met ijzerchloride gewerkt hebben & beginners
Kosten 140,- incl. basismaterialen
Max. 6 deelnemers

Leer in drie avonden de basis van het etsen met ijzerchloride van Rik Buter. Rik is vaak in de werkplaats te vinden voor zijn eigen werk en zal tijdens deze workshop zijn kennis, ervaring en enthousiasme voor deze grafische techniek delen met de deelnemers.

Na het volgen van de opstapcursus heb je de basis van het etsen onder de knie en kun je op woensdag of vrijdag zelf aan de slag, waarbij een beheerder aanwezig is om eventuele vragen te beantwoorden.

Reserveer hier

OPSTAPCURSUS RISO  –

o.l.v. Bertus Gerssen
do 7 okt. of 28 okt, 19.00-21.00 u.
Niveau: professionals die zelfstandig aan de slag met de riso willen en beginners
Kosten € 45,- incl. basismaterialen
Max 3 of 4 deelnemers

Lees meer over: workshops per 1 nov 2020 in de Grafische Werkplaats

Geschikt voor mensen die serieus aan de slag willen met de risograaf. In deze workshop leer je technieken en trucs van drie verschillende machines en maak je tegelijk een A4 poster in twee kleuren naar je eigen ontwerp dat je vantevoren hebt gemaakt.

Reserveer hier

 

RISO ZINE

o.l.v. Bertus Gerssen –
Niveau: beginners
Kosten € 45,-. incl. basismaterialen
Max. 4 deelnemers

Wil je kennismaken met de riso en iets leuks afdrukken om mee naar huis te nemen? Dan past deze workshop wellicht goed bij je! Tijdens deze middag maak je kennis met de risograaf olv Bertus Gerssen en leef je je uit op de analoge stencilmachines. Aan het eind van de dag heb je de basisprincipes van de analoge risograaf onder de knie en bundel je alle resultaten in een A5 boekje.

Reserveer hier

 

 

TOYOBO-ETSEN

Zondag 24 okt 2021, 10:00-16:00u. Niveau: beginners en ervaren, ervaring in etsen gewenst
Kosten: € 95,-. incl. basismaterialen
Max 4 personen

Lees hier meer: workshops per 1 nov 2020 in de Grafische Werkplaats

In deze dag-workshop leer je een digitale foto, ontwerp of tekening over te zetten op een lichtgevoelige aluminium etsplaat en dit vervolgens af te drukken. Het is een techniek met veel mogelijkheden waar docent Eric de Vries alles over zal vertellen.

Wie al ervaring heeft met Toyobo etsen kan ook in deze workshops aan de slag en zichzelf verdiepen en zijn of haar techniek verbeteren onder leiding van Eric.

Reserveer hier

BEELDBEWERKING

o.l.v. Julian Sirre
Niveau: professionals die onvoldoende kennis hebben van beeldbewerking & beginners

Kosten €30,-
Max 3 deelnemers

Tijdens deze workshop leer je onder leiding van grafisch ontwerper Jullian Sirre, de do’s en dont’s voor digitaal ontwerpen om analoog te zeefdrukken of te risoén. Wat moet je doen om het ontwerp passend te zeefdrukken? Julian geeft heldere voorbeelden en geeft je tips hoe je je het beste je bestanden kunt bewerken om deze te zeefdrukken.

Na een introductie ga je zelf met je eigen ontwerp aan de slag. Een ideale voorbereiding om te gaan zeefdrukken of te risoén voor als we weer open gaan!

Nodig:
– Laptop/ computer met basis designprogramma, zoals Photoshop

Reserveer hier

 

Opstap Litho

weekend 10:00-16:00 u. o.l.v. Jurjen Ravenhorst
Niveau: professionals

Kosten  € 205,- incl. basismaterialen
Max 6 deelnemers

In een weekend maak je kennis met het proces van lithografie. Je leert de basisprincipes van het werken op steen.

Na het volgen van de opstapcursus heb je de basis  onder de knie en kun je op woensdag  zelf aan de slag, waarbij Jurjen aanwezig is om je meer tips en trucs te leren.

 

ONTWERP JE EIGEN T-SHIRT

elke vrijdag (tussen 10:00-17.00 mits er voldoende ruimte is! Duur 1,5 a 2 uur)

O.l.v. De werkplaats beheerder van de dag

Kosten €25,- incl. basismaterialen

Heb je een leuk idee voor een ontwerp voor op een T-shirt? Dan kun je een afspraak maken om in de Grafische Werkplaats aan de slag te gaan en een of twee T-shirts zelf te bedrukken. Je maakt een ontwerp met hulp van sjablonen waarna je het op je eigen T-shirt gaat zeefdrukken.

Wij zorgen voor inkt, zeefdrukramen en een pers om te fixeren. Zelf breng je een of twee witte of lichtgekleurde T-shirts mee om op te drukken.

Heb je belangstelling hiervoor? Email dan je voorkeursdatum tijd door naar info@grafischewerkplaats.nl. We nemen dan snel contact met je op!

Natuurlijke inkten maken & ermee zeefdrukken

o.l.v. Ilse Versluijs

Za. 18 sept. , 10.00-16.00 u. € 85,-
Niveau: Voor de professionele maker (zeefdruk ervaring verplicht), 3-6 deelnemers

We maken samen enkele natuurlijke inkten en gaan daar mee zeefdrukken met al geprepareerde zeven. Je leert zo al doende het wat en hoe van het natuurlijke inkt-maken en gaat naar huis met verschillende gezeefdrukte stalen op papier en textiel. Zo kun je een begin maken van je eigen inktproductie.

Ilse Versluijs is beeldend kunstenaar, beheerder en docent bij de Grafische Werkplaats. Ze is ook coördinator van de nieuwe verftuin van de Grafische Werkplaats.

Kijk ook op: ilseversluijs.com

SPECIALE WORKSHOPS

Naast het reguliere workshop aanbod zijn er ook regelmatig speciale workshops zoals het drukken van posters op A2 formaat met de riso, workshops speciaal voor kinderen en bijvoorbeeld workshops passend bij een thema of expositie. Houd de website, Facebook of Instagram in de gaten om op de hoogte te blijven.

Zomerworkshopweek, lees meer hierover

Ook dit jaar doen we mee met het Art Nouveau Festijn (2-5 sept) en  organiseren we hiervoor twee workshops. Lees meer hierover. 

 

 

 

 

 

x