Verftuin en onderzoek naar natuurlijke inkten

VERFTUIN

De Grafische Werkplaats adopteert de verfcirkel in het wijkpark De Horst in Mariahoeve. De tuin is onderdeel van de Samentuin de Mariahof, die de stichting Tuinen van Mariahoeve beheert.

De verftuin is een verhoogde en afgezette cirkel met een straal van 6 meter en is ingedeeld in acht taartpunten. In sommige taartpunten groeien al de juiste verfplanten, aangelegd door de vorige beheerder (Vrolijk Werkt, vilt-atelier).

De werkplaats zorgt zelf voor het beheer en onderhoud van de cirkel. Hiervoor is een werkgroepje opgericht met: Lidewij Corstiaans, Carola van der Heijden, Annika Syryamaki, Lula Valletta, Ilse Versluijs (coordinator), Jerney  de Wilde, Leslie Eisinger (ontwerper o.a. betrokken bij de KABK), Annli Basedahl en  Jan Morsch (Tuinen van Mariahoeve).

Doel van de tuin
Als expertisecentrum wil de Grafische Werkplaats de kennis van het werken met natuurlijke inkten in huis hebben en beschikbaar maken voor anderen door er voorlichting over te geven, workshops te organiseren en de juiste materialen in huis te hebben. Het zelf beschikken over de planten draagt hieraan bij. Start workshops: voorjaar 2021.

Cato de Weert, student St Joost deed najaar 2020 onderzoek naar het werken met natuurlijke inkten als onderdeel van haar stage in de Grafische Werkplaats. Bekijk hier haar presentatie: Presentatie