Urban Arts & Prints

URBAN ARTS & PRINTS
workshops, coaching en presentatie

Wat is er mooier om niet alleen je eigen muziek of dans te maken, maar ook de dingen daaromheen: je eigen T-shirts, poster of flyer?

De Grafische Werkplaats biedt speciaal aan talentvolle jonge mensen (<30 jaar) die actief zijn in de Urban Arts Den Haag om hun eigen producten te leren ontwerpen en deze ook zelf te drukken. Dit traject is uitdrukkelijk bedoeld voor jonge mensen die geen kunstacademie hebben doorlopen.

Je krijgt les van een professionele vormgever die je begeleidt van ontwerp tot en met het drukken. Maar dat niet alleen, er zijn extra gastdocenten die je coachen. Enkele professionele makers vertellen over hun vak, bekijken je ontwerp en geven je tips.

De resultaten? Een eigen gezeefdrukte poster op A3-formaat in een kleine oplage, gezeefdrukt T-shirts en een flyer op de risograaf gedrukt. Als er meer behoefte is aan prints op textiel, dan passen we het traject hiervoor aanpassen. Wil je hogere oplage maken of ben je nog niet klaar? Dan kun je nog een dag komen werken in de werkplaats en helpen de beheerders je verder.

We sluiten het project af met een presentatie in de werkplaats of met een online presentatie.

Let op: ivm de maatregelen tegen covid-19 werken we in een klein groepje. Er is dus een berperkt aantal plekken beschikbaar!

Belangstelling? Schrijf dan een emailtje met een korte motivatie voor 15 mei naar info@grafischewerkplaats.nl. 

Of kom even kennismaken op maandag 19 april of maandag 24 mei tussen 16.00-17.00 u.

Start: woensdag 2 juni: 19.00 u.
5 lessen van 3 uur in klein groepje 19.00-22.00, plus presentatie

Kosten: 120,- incl alle lessen en materialen voor een beperkte oplage +1 dag werken in de werkplaats aansluitend aan de cursus. Ooievaarspas en studenten: 50% korting.

Docenten: Julian Sirre, gastdocenten: Ruben Verkuylen e.a.

Dit traject wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Den Haag en Cultuurschakel.

Grafische Werkplaats
Prinsegracht 16, Den Haag