EXPOSITIE

VERWACHT:

GROETJES VAN HET THUISFRONT

Expositie met werk van Jurjen Ravenhorst, Julian Sirre, Annika Syrjamaki en Ilse Versluijs. Nieuwsgierig wat de beheerders van de werkplaats als beeldend kunstenaars, vormgever of textielontwerper, nu zelf maken? Bekijk hun grafisch en ander werk in de expositie en bezoek hun ateliers op de Open Ateliers dagen. Hun ateliers zijn op loopafstand van de werkplaats.

Tegelijkertijd presenteren we met trots de nieuwe vriendenprent en de werkplaatsposter. De vriendenprent is een A4-riso van Stefanie Scholten, de werkplaatsposter is van de hand van Ruben Verkuylen en is een A2 vierkleurenzeefdruk. Beiden werken zijn in opdracht van de werkplaats gemaakt en in de webshop te koop.

Expositie 25 sept-10 nov. 2020
+ Open Hoogtij#62, vr. 25 sept. 19.00-23.00 u.
+ Open Ateliers: 3 en 4 okt. 12.00-18.00 u.

 

Jurjen Ravenhorst

Het onderzoeken en begrijpen van technieken is een belangrijk motief, spelen met licht, vorm, textuur, kleur en perspectief is een ander verhaal. De vele manieren en materialen waarmee je aan een lithosteen kan werken, bieden oneindig veel mogelijkheden. Met het maken van het werk wordt het statement van Ravenhorst gemaakt, met open titels kan de kijker zijn eigen interpretatie vinden.

 

Julian Sirre

Julian over zijn werk: “Het affiche heeft als massamedium zijn beste tijd gehad, maar dat affiches meer een niche zijn geworden is voor mij geen bezwaar. Mijn interesse ligt eerder bij de dromerige tienerkamerposter. De film- of popsterposter uit het midden van een tijdschrift die boven je bed hangt. Mijn uitgangspunt is om beelden te maken die aan de zwaarte van de dagelijkse sleur onttrekken.”

 

 
Annika Syramaki

De drijfveer voor Annika is het experiment, een zoektocht om een techniek verder uit te diepen of om met nieuwe materialen te experimenteren. Hierbij speelt textiel altijd een belangrijke rol. In deze expositie is een aantal studies te zien van haar nieuwe werk, waar ze de tuft techniek combineert met verschillende grafische technieken.

Ilse Versluijs

Maskers is een van de hoofdthema’s in mijn werk. Zij kunnen verbergen of juist onthullen. Mensen over de hele wereld gebruiken maskers om hun identiteit, hun plaats in de wereld en in de maatschappij te bepalen, terwijl ze ook gebruikt worden om contact te maken met andere (spirituele) werelden. Maskers vertellen de verhalen van de mensheid.

Breathing’ is een serie maskers die ontstaan is vanuit persoonlijke emoties en reflecties in de afgelopen ‘Corona-tijd’. Alle maskers zijn gemaakt met een bruikbare basis die neus- en mondbedekkend is.

De M&M’s is een serie A6 riso-drukken en -tekeningen van Mugs & Masks. De oorspronkelijke M&M’s zijn gemaakt voor een reeks boekjes die allemaal verschillend van samenstelling zijn en naast riso-drukken ook unieke riso-tekeningen bevatten. Daarnaast is er nog een serie losse M&M’s waarin riso-drukken vrijelijk bewerkt zijn met tekening, linodruk en collage.