EXPOSITIE & ONLINE

Slechte Verhalen Fikken Niet

6 maart- verlengd tot 10 juli

In Slechte Verhalen Fikken Niet creëren vier kunstenaars, Cedric ter Bals, Nina van Dijk, Romy Muijrers en Boris Windmeijer en één theoloog/filosoof, Christiaan Schoonenberg, een relaas.

Een eigen verhaal waarin zij het narratieve in de breedste zin van het woord interpreteren. Afkomstig uit diverse disciplines vertellen zij met persoonlijke archieven hun verhaal. Door het narratieve als verbindende factor en door hun nieuwsgierigheid naar nieuwe technieken verwachten we een interessante en diepgaande tentoonstelling.

De werken zijn ook te bestellen in onze webshop.

Door het Coronavirus is de expositie alleen online te volgen (Facebook en Instagram) en tijdens Hoogtij#61, de online editie op vrijdag 29 mei vanaf 19.00 u.

Bekijk hier het filmpje van de opening op 6 maart tijdens Hoogtij. 

ONLINE EXPOSITIE

ONLINE EXPOSITIE

In deze groeiende online expositie kun je werk bekijken van kunstenaars/designers die met regelmaat in de werkplaats werken. Al het werk is gemaakt in de periode 2019-2020.

Annemarie Petri

De botanische stad
ets
50 x 70 cm.
www.annemariepetri.nl

Hoe vervelend de Coronacrisis ook is het heeft ook goede kanten. Het is heel goed voor het milieu en de CO2 uitstoot is enorm afgenomen. Je kunt dat ook ruiken wanneer je buiten loopt. Deze ets is mijn versie van de ‘groene stad’.

 

Alice Mulder

Black Hole
Risoprint
A3 (42 x 29 cm)
www.alicemulder.nl

Black Hole gaat over het gevoel je te willen afzonderen van de wereld om even in je eigen zwarte gat te verdwijnen. Nu in tijden van Corona een herkenbaar gevoel!

Thijs Geritz

Futuro
Zeefdruk
29x42cm
www.behance.net/thijsgeritz

Gebaseerd op een terug-gevonden potloodschets uit mijn jeugd. In die schets trachtte ik snelheid en beweging weer te geven zoals de Italiaanse Futuristen dat deden.

 

Lukie de Bree

Textiel
Stof aan de meter, 2019
www.lukiedebree.nl

Het is ontworpen voor een ‘hemeltje’ boven een kinderbedje .

De dille in het ontwerp staat voor geluk en bescherming, dat kunnen we nu allemaal gebruiken.

 

Leonor Faber -Jonker

Protea – S. African flora I
Doka-afdruk
18 x 24 cm

Voor de serie ‘When Memories Become Dreams’ maakte ik afdrukken van beschadigde lantaarnplaatjes uit de collectie van het Zuid-Afrikahuis. Door de afdrukken te manipuleren heb ik de vervorming door de tand des tijds willen verbeelden. Wat ooit encyclopedische afbeeldingen waren, zoals van deze bloem, zijn bevreemdende beelden geworden.

www.leonorfaberjonker.nl

Jerney de Wilde

Kruidenvrouwtje, 2019
20×20
riso

www.jerneydewilde.nl

Werk gemaakt voor het project Portiekkunst, geïnitieerd door Cultuurvlinder. Kruidenvrouwtje gaat over de kracht van het eenvoudige leven, de energie die je krijgt van het werken met de natuur en je handen in de aarde. De werken uit deze reeks zijn tentoongesteld in diverse portieken en wijklocaties in de wijk Mariahoeve.

Anita Mizrahi

Dancing the Night Away
Toyobo print
21/29 cm

Dit is een gemende techniek en later als Toyobo print afgedrukt in de werkplaats.

 

Ilse Versluijs

M & M’s
(Mugs & Masks)
A6 boekje
Riso-prints en -tekeningen

In begin 2020 heb ik een serie kleine riso-prints gemaakt van koppen en maskers. Er zijn 80 gemaskerde koppen, maar ik heb veel variatie in de afdrukkleuren gemaakt en nog veel in de prints getekend, waardoor er erg veel variatie is ontstaan.

Er zijn nu 17 boekjes: 10 met 80 prints, 5 met 64 prints en 2 met 40 prints. Alle boekjes hebben hun eigen volgorde en variaties van de riso-prints en -tekeningen.  Daarnaast is er nog een losse riso-tekeningen serie.

www.ilseversluijs.nl