EXPOSITIE

 

Dubbelexpositie An-esthesie

Grafische Werkplaats en Peer in

15 maart- 10 mei 2019

De meestgebruikte strategie om met de continue beeldenstroom om te gaan is anesthesie -in de letterlijke zin dat zintuigelijke prikkels niet meer doordringen tot het bewustzijn” – Mark Greif.

Ondanks het feit dat nu iedereen overal en altijd foto’s maakt, zien we dat het werk van hedendaagse fotografen zich tòch weet te onderscheiden in deze maalstroom. Fotografen zijn als geen ander eropuit aandacht te vragen voor beeld en zo de ervaring van het beeld te vergroten.

Grafische technieken kunnen hierbij een welkome aanvulling zijn. Fotografie en zeefdruk is al lang een bekende combinatie. Foto’s overzetten op lichtgevoelige etsplaten is vooral voor de insider bekend. De combinatie fotografie en risograaf is geliefd door zijn eigen onvolkomenheden en de volle inkten op soyabasis. Ook edele procedés komen voorzichtig weer om de hoek kijken, zoals zilverdruk of cyanotype.

Deelnemende fotografen/kunstenaars: Gilles Boeuf, Lorena van Bunningen, Bertus Gerssen, Sander Foederer, Michel Mees, Luuk Smits, Tamara Stoevelaar, Eric de Vries, Sander van Wettum.

Grafische Werkplaats (Prinsegracht 16) open: ma., wo., vr. 9.00-17.00 u. en op afspraak.

Peer in (Elandstraat 200): vanaf buiten dagelijks te zien, binnen: tijdens Hoogtij en op afspraak.