EXPOSITIE

 

Expositie van Melle de Boer

Vanaf 5 maart tot mei op afspraak te bekijken.

Melle de Boer :”In tegenstelling tot schilderen, waarbij ik intuïtief reageer op wat er op het doek gebeurt, zijn bij een zeefdruk de resultaten van tevoren de bekend. Het eindbeeld is voor een groot deel vooraf bepaald. Met Julian Sirre, die alles van zeefdrukken weet, zoek ik naar het onverwachte in de zeefdruk. Ter plekke ga ik op zoek naar vormen en beslis ik waar ze terecht komen. Geen series. Geen aanlegkartonnetjes. Elke afdruk is anders. Tijdens dit zoeken ontstaat er vanzelf een weg om tot een resultaat te komen. Iniutief boots ik het proces van het schilderen na en gebruik zo de voordelen van het zeefdrukken. Geen afdruk is het zelfde.”

De expositie is op afspraak te bekijken door een email te sturen naar info@grafischewerkplaats.nl en kan in ieder geval op ma.wo en vr. 10-17.00 u.

Daarnaast is de expositie van Henia ook te zien.

 

 

Hommage la Bandage-Henia Eizenberg, installatie

Plooibare transparante muren hangen in de ruimte van de Grafische Werkplaats. Zij verdelen de ruimte trillend bij elke lichte luchtbeweging. Vanuit een onderzoek naar licht, transparantie en beweging maakt Henia Eizenberg een installatie in de zeefdrukruimte van de werkplaats.

Henia Eizenberg (Israel 1949) studeerde textiele vormgeving aan de KABK in Den Haag. Sinds haar afstuderen in 1981 woont en werkt ze in Nederland. Onder begeleiding van beheerder Annika Syramaki zeefdrukt ze op groot formaat haar foto’s op dun kaasdoek. Deze doeken vormen de basis van de installatie.

Hommage la Bandage is verlengd en te zien tot mei 2021 te zien in de Grafische Werkplaats van Den Haag. Bij de tentoonstelling verschijnt een vouwblad met tekst van Hanna de Haan.

De expositie is op afspraak te bezichtigen.