EXPOSITIE

 

Expositie Try Out
Opening tijdens Hoogtij op 27 sept 2019
tot 10 november 2019
Met: Lisa Blaauwbroek, Iliada Charalambous, Tobias Lengkeek, Roland Spitzer, Jason Terlouw, Mickey Yang en Liza Wolters.  Curator: Lisa Blaauwbroek.

Zeven jonge kunstenaars uit Den Haag en Rotterdam die weinig ervaring hebben in de grafische technieken onderzoeken hoe ze grafiek in hun werk kunnen toepassen en welke meerwaarde dit kan hebben in hun dagelijkse werkpraktijk. Hun onderzoek mondt uit in een expositie die tijdens Hoogtij op vrijdag 27 september open gaat.De expositie is op ma., wo. en vr. van 10.00-17.00 u. te bekijken en op afspraak.Extra events en openingstijden:

  • Vr. 27 sept. 19.00-23.00 Hoogtij
  • Za. 5 en Zo. 6 oktober 12.00-18.00 Open Atelier Dagen, een aantal deelnemende kunstenaars is present
  • Vr. 1 nov 19.30/21.30 Talks, gratis toegang wel graag reserveren.

Open: ma., wo. vr. 9-17.00 en op afspraak

 
Lisa Blaauwbroek

www.lisablaauwbroek.nl (Rotterdam)

In een wereld waarin tegenwoordig alles google-baar lijkt te zijn, is Lisa vooral geïnteresseerd in het onbekende. Door verschillende patronen, vormen en/of materialen samen te voegen, hoopt zij nieuw licht te laten schijnen op veelal alledaagse onderwerpen en gebeurtenissen. Haar tekeningen worden veelal gepresenteerd op installatie-achtige wijze als ware men een nieuwe wereld betreedt.
(foto afbeelding werk van Lisa Blaauwbroek gemaakt tijdens Festival Analog Borders).

Iliada Charalambous
www.iliadacharalambous.net (Den Haag)Iliada probeert in haar werk gevoelens van zinloosheid, schoonheid en vernietiging te vangen en brengt deze samen tot één sculpturale installatie die doet denken aan een landschap. Een grote inspiratiebron voor haar werk was de economische ineenstorting in haar thuisland Cyprus en de daaropvolgende herontdekking van de waarden. Iliada kiest vaak voor traditionele materialen zoals keramiek, beton en hout maar voegt hierbij gevonden voorwerpen als zaden en schelpen toe.
 
Tobias Lengkeek
www.tobiaslengkeek.nl (Den Haag)

Tobias is een schilder pur sang en zoekt naar momenten van betekenis. Zijn schilderijen verbeelden vaak onderwerpen en momenten waar men normaal gesproken aan voorbij gaat. Tobias experimenteert hiernaast ook met zijn presentatiewijze, zo vervormde hij zijn schilderijen op houten panelen tot een miniramp waarop geskate kon worden – de krassen die de skateboards achterlieten werden zo onderdeel van het schilderij. 
 
Roland Spitzer
www.rolandspitzer.com (Rotterdam)Roland bevraagt met zijn sculpturen de perceptie van de toeschouwer en tegelijkertijd de autonomie van het object en de vorm zelf. Zijn werk ontstaat vanuit een speelse communicatie met vorm en materiaal en tijdens zijn werkproces volgt hij, net  als de toeschouwer, zijn eigen associatievermogen. In zijn werkproces maakt hij veelal drastische veranderingen en kiest hij vaak voor ongewone materialen gevarieerd van suikerspinnen tot autolak.
 
Jason Terlouw
www.jasonterlouw.com (Rotterdam)Jason is geïnteresseerd in de eigenschappen van de virtuele wereld vergeleken met de fysieke wereld. Binnen zijn virtuele werelden experimenteert hij hoe de natuurwetten van de fysieke wereld functioneren onder vergelijkbare omstandigheden –dit leidt vaak tot glitches. De patronen die over zijn virtuele landschappen woekeren zijn zowel zelf geschilderd als afkomstig uit de enorme database aan afbeeldingen op het internet.
 
Mickey Yang

http://www.mickeyyang.nl/ (Den Haag)

In het veelzijdige werk van Mickey Yang stript zij haar onderwerpen van hun originele betekenis. Ze is hierbij vooral geinteresseerd in de wisselwerking tussen beeldtaal en ons collectieve geheugen. Door het herinterpreteren van de taal der dingen onderzoekt zij de verschillende realiteiten en identiteiten die wij voor onszelf creeëren.  Mickey werd voor het project ‘Try Out’ geselecteerd n.a.v. een open call waarin mensen opgeroepen werden zich verder te willen verdiepen in de grafische technieken.

 
Liza Wolters


www.lizawolters.com (Rotterdam)Het werk van Liza omvat fotografie, film, tekst, installatie en publicaties. Liza is al van jongs af aan gefascineerd door live programma’s op televisie. Hier keek ze vooral uit naar de onverwachte momenten, dingen die geen onderdeel uitmaakten van een voorbedacht script. Dit spanningsveld, tussen bedacht en onverwacht, vormt nu voor Liza de leidraad van haar werk waarin ze momenten vastlegt of leidt – variërend van alledaagse gebeurtenissen tot kleine gebaren.