Analog Eco

 

FESTIVAL ANALOG ECO

Het tweejaarlijkse Festival Analog van de Grafische Werkplaats staat in het teken van duurzaamheid. Het Festival sluit hiermee aan bij de mondiale noodzaak om het gebruik van duurzame materialen te onderzoeken en in te bedden in de dagelijkse praktijk.

Welke kansen biedt schoon werken met duurzame inkten en materialen, bijvoorbeeld samengesteld uit plantaardig materiaal, bacteriën of restafval, voor makers van grafiek of die grafische technieken toepassen?

In Festival Analog Eco onderzoeken we hoe innovaties op het gebied van inkten en textiel en andere dragers een nieuwe beeldtaal kunnen bieden voor kunstenaars en vormgevers.

Het festival stond gepland in najaar 2020, maar door COVID19 stellen we het festival uit naar maart 2021.

Festival Eco behelst een symposium, een expositie, masterclasses, workshops, talks en rondleidingen

Terugblik

Het eerste Analog festival over grafische technieken vond plaats in 2010. Vanaf 2014 is Festival Analog ingebed in het beleid van de werkplaats. De positionering van het festival is dan helder en de bekendheid ervan groeiende. Bezoekers en deelnemers gingen uitzien naar het festival en tijdens het festival gaan makers graag zelf in de werkplaats aan de slag. In 2014 organiseerden we Analog Textiel, in 2016 Analog Borders, over de grenzen van grafiek en in 2018 Festival Analog Patronen.

Lees hier het verslag van Festival Analog 2018: evaluatie Festival Analog Patronen 2018