EDUCATIE

Prefer English? Click here.

De Grafische Werkplaats verzorgt verschillende workshops voor:

  • individuele makers;
  • scholieren;
  • bedrijven of particuliere groepen.

We geven verschillende opstapcursussen, verdiepings-workshops en lezingen. Lees meer over het recente aanbod bij de workshops.

Lees hieronder meer over:

  • workshops voor scholieren.
  • workshops voor bedrijfsuitjes
workshop tshirt zeefdrukken 465
workshop selfie klein

WORKSHOP VOOR SCHOLIEREN

De Grafische Werkplaats geeft scholieren de mogelijkheid om zelf aan de slag te gaan en te leren door te doen. Het delen van kennis en het levend houden van de verschillende druktechnieken is een belangrijk onderdeel van de werkplaats. Om deze reden is er bij de werkplaats een groot aanbod workshops beschikbaar voor (middelbare) scholieren. De workshops worden begeleid door enthousiaste docenten waarbij keuze is uit o.a. droge naald etsen of het zelf bedrukken van een t-shirt.

Ook is een combinatie van workshops ook mogelijk of kan er gewerkt worden met een carrousel. Hierbij volgen de leerlingen twee verschillende workshops op een ochtend, waarbij de groep in tweeën gedeeld wordt en beide een verschillende workshop volgen, waarna er gewisseld wordt. Andere keren komen de leerlingen een paar keer naar de werkplaats toe waar ze elke keer een nieuwe techniek leren. De resultaten worden dan samengevoegd tot een boekje.

Bekijk hierbij het aanbod per techniek:
WORKSHOP-DROGE NAALD ETSEN
WORKSHOP DRUKKEN MET HOUTEN LETTERS
WORKSHOP-HUIS-TUIN-EN-KEUKEN-LITHO
WORKSHOP-PATRONEN IN DE BUURT
WORKSHOP-SELFIE-LINOLEUM-DRUKKEN
WORKSHOP-T-SHIRT ZEEFDRUKKEN

We organiseren daarnaast workshops op maat of geven docenten bijscholing. Informeer naar de mogelijkheden: info@grafischewerkplaats.nl

Het is mogelijk met de Cultuurkaart te betalen. Hierbij wordt €10,euro extra per workshop in rekening gebracht.

Heeft u interesse in een of meerdere workshops of vragen? Laat het ons weten via: info@grafischewerkplaats.nl

 

BEDRIJFSUITJES

Bedrijven, instellingen of andere groepen kunnen bij de Grafische Werkplaats terecht voor diverse losse workshops van circa twee uur die uitermate geschikt zijn als bedrijfsuitje of als vrijgezellenfeestje ed. Zo verzorgden we voor 40 designers van Nike Europa een workshop-dag met verschillende technieken in de werkplaats, maar ook volgde het personeel van Oxfam Novib, Cimon en Gemeente Den Haag een korte workshop in de werkplaats zoals:

  • t-shirt zeefdrukken
  • selfie maken, linoleum snijden
  • miniboekje drukken op de risograaf
  • droge naald etsen
  • huis-tuin-en-keukenlitho

Mocht je iets anders in gedachten hebben kan dit ook besproken worden. Belangstelling voor een van de vaste workshops, vragen of een ander goed idee? Neem dan contact op door te mailen naar: info@grafischewerkplaats.nl

Update sept. 2020: workshops voor kleine groepen is altijd mogelijk, bij voorkeur tot 6 personen.