Analog Patronen expositie

De expositie van Analog Patronen is in de Grafische Werkplaats te zien van 26 mei tot 16 juni.

Expositie verlengd tot en met 10 juli!

Deelnemende kunstenaars: Rachel Bacon, Suzan Drummen, Anne Geene, Christie van der Haak, Ingrid Greijn, Rabi Koria, Bureau RNDR, Masaaki Oyamada, Wouter Willebrands. Zij gaan het voorjaar aan de slag in de werkplaats en maken nieuw werk voor de expositie.

Expositie is te bezoeken: ma, wo en vr 10-17.00 u

Lees meer over de kunstenaars hieronder.

(foto’s: Bertus Gerssen)

 

Rachel Bacon

Rachel Bacon (1966, Verenigde Staten) beeldend kunstenaar, woont en werkt in Den Haag. Ze maakt zowel autonoom werk, tekeningen, installaties, films als in opdracht.

Suzan Drummen

Suzan Drummen (1963, NL), beeldend kunstenaar, Stadsacademie en Jan van Eijck Academie in Maastricht en later de Rijksacademie in Amsterdam. Ze maakt schilderijen, foto’s, films en werken in de openbare ruimte. De laatste jaren vooral ruimte vullende vloerinstallaties met glas en glimmende materialen.

 

Anne Geene

Anne Geene (1983, NL), fotografe, studeerde aan St Joost in Breda heeft een grote fascinatie voor de natuur die ze op een onderzoekende wijze in haar fotografieprojecten vastlegt. Onlangs won ze de Volkskrant Beeldende Kunst Prijs.

Ingrid Greijn

Ingrid Greijn (1964, Rotterdam), beeldend kunstenaar woont en werkt in Amsterdam. Ze heeft een fascinatie voor het documenteren van ruimte en beweging. Zo vertaalde ze haar hardlooptracks in gedetailleerde tekeningen.

Christie van der Haak

Christie van der Haak is de laatste jaren bekend geworden door haar ontwerpen van patronen voor wandkleden, panelen en meubelstoffen. De ontwerpen bestaan meestal uit florale vormen die worden gespiegeld en verdubbeld, zodat symmetrische vormen ontstaan die doen denken aan Art Deco patronen.

 

 

Rabi Koria

Rabi Koria (1988, Syrië) beeldend kunstenaar, woont en werkt in Utrecht, volgde de HKU in Utrecht. In zijn werk komen culturen samen zowel qua beeld als techniek. In 2015 won hij de Koninklijke Prijs voor Schilderkunst.

Bureau RNDR

Bureau RNDR, voorheen Bureau Lust (Den Haag) is een toonaangevend bureau op het gebied van interactief design en datavisualisatie in Den Haag.

Masaaki Oyamada

Masaaki Oyamada (Japan) beeldend kunstenaar, graficus, stempelmaker, woont en werkt in Den Haag. Hij combineert vakmanschap met hedendaagse conversatie, waarbij persoonlijke en artistieke waarheid uitgangspunten zijn.

 

 

Wouter Willebrands

Wouter Willebrands (NL), beeldend kunstenaar, woont en werkt in Delft, maakt complexe abstracte tekeningen en video’s, waarbij hij uitgaat van een bepaald concept met een eigen systeem, informatie en restricties.