Analog Eco Symposium

 

Symposium Analog Eco


Di. 11 mei, 13.00-16.00 u. 2021
Locatie:
Koorenhuis en Grafische Werkplaats, Prinsegracht 27 en 16, Den Haag
Toegang: € 15,00 reserveren via de agenda

Het programma is flexibel opgesteld, afhankelijk van de maatregelen tegen COVID19.

 

Festival Analog Eco van de Grafische Werkplaats staat in het teken van duurzaamheid en sluit aan bij de mondiale noodzaak om het gebruik van duurzame materialen te onderzoeken en in te bedden in de dagelijkse praktijk.In korte presentaties vertellen kenners en makers hun visie over duurzaamheid. Het accent ligt in dit symposium op textiel/fashion. Onderdeel van het symposium is ook een bezoek aan en toelichting van de expositie Analog Eco in de Grafische Werkplaats.

Klik hier om terug te gaan naar de algemene pagina Anlog Eco

Kim Poldner

Lector, Circular Business, The Hague University en assistent-lector Entrepreneurship & Organization aan de Universiteit van Wageningen, waar ze het Circular Fashion Lab leidt.

Door het samenbrengen van wetenschappers en ontwerpers levert het Circular Fashion Lab een bijdrage aan het creëren van nieuwe ‘categorieën’ materialen die voorheen onbekend waren in de mode-industrie, baanbrekende technologieën die de leveringsketen in de textielsector herdefiniëren en geïnspireerde organisatorische processen waardoor concurrenten veranderen in gelijkwaardige partners. Kim is gepromoveerd aan de Universiteit van St. Gallen in Zwitserland en heeft negen jaar in het buitenland gewoond en gewerkt. Ze heeft omvangrijke onderzoekservaring en kennis op het gebied van ondernemerschap, esthetica en duurzaamheid. Voorafgaand aan haar academische carrière richtte Kim in 2005 de eerste ecologische modewinkel in Nederland op en was ze de initiatiefneemster van het online platform Eco Fashion World.

Simone de Waart

Oprichter van Material Sence, kenner en specialist op het gebied van materialen. Ze ontwierp en ontwikkelde nieuwe materialen sinds ze afstudeerde als materiaalontwerper aan de Design Academy Eindhoven. Ze pleit voor de keuze van materialen als een startpunt in de creatieve verkenningsfase van het ontwerpproces en ze ziet samenwerking tussen design, industrie en wetenschap, cruciaal hiervoor.

Onderwijzen doet ze graag doet en vindt ze van groot belang vindt in het opkomende gebied van materiaalinnovatie. Ze is docent aan de Technische Universiteit Eindhoven bij de faculteit Industrieel Ontwerpen sinds 2002 en was meer dan tien jaar verbonden aan Design Academy Eindhoven als docent. Ze werkt als gastdocent aan kunst- en ontwerpacademies en universiteiten wereldwijd.

materialsense.com

Nienke Hoogvliet

Ze doet onderzoek naar nieuwe en duurzame materialen die kunnen bijdragen aan een holistisch systeem. Haar projecten generen bewustwording over maatschappelijke en ecologische problemen in de textiel, leer en voedingsindustrie. Door te onderzoeken en te laten zien dat er ook alternatieven zijn, hoopt zij perspectieven en systemen te veranderen.

nienkehoogvliet.nl

Nanette Hogervorst 

Nanette is initiatiefnemer van Fashion platform Our World en van Sustainable Fashion Gift Card, kenner van duurzame kleding en innovatieve ontwikkelingen op het gebied van mode.

sustainablefashiongiftcard.nl