Analog Eco Expositie

 

EXPOSITIE ANALOG ECO

Het hart van het festival vormt de expositie Analog Eco in de Grafische Werkplaats. Zes kunstenaars/ ontwerpers gingen in de werkplaats aan de slag en laten het onderzoek en het resultaat hiervan zien.

Deelnemende kunstenaars: Dewi Bekker, Yamuna Forzani, Laura Luchtman, Christa van der Meer, Annika Syrjämäki, Tiemen Visser.

Pop-up presentaties
Tijdens het festival is er een compacte presentatie van elke maker in verschillende duurzame Haagse winkels en ateliers te zien. Je kunt deze exposities zelf of onder begeleiding van een gids tijdens een speciale fietstour bezoeken.

12- 28 mei, ma. t/m za. 13.00-17.00 u.
Grafische Werkplaats, gratis toegang.

Gesloten met Pinksteren, extra open tijdens Hoogtij#65 op vr. 28 mei 19.00-23.00 u.

Klik hier om terug te gaan naar de algemene pagina Analog Eco

 

 

Yamuna Forzani

Yamuna Forzani (UK, woont en werkt in Den Haag; KABK) is kunstenaar, ontwerper en LHBTI+ activiste. Ze ontwerpt kleding van kleurrijke en graffiti-achtige stoffen. De outfits die ze met deze stoffen creëert dienen als vorm van persoonlijke expressie en zijn geïnspireerd op de ballroom scène (LHBTI+ subcultuur waarin performance, muziek en mode samenkomen), waar Forzani zelf onderdeel van uitmaakt. Haar beeldtaal speelt met het lichaam en seksualiteit, de psychedelische esthetiek uit de jaren 60, de actuele beeldcultuur van social media en kitsch.

yamunaforzani.com

Dewi Bekker 

Dewi Bekker en Christa van der Meer van het collectief Das Leben am Haverkamp (Den Haag, KABK) koppelen het onderzoek voor het festival aan hun individuele kunstenaarspraktijken.

Het werk van Dewi Bekker beweegt zich rondom de maakbaarheid van visuele identiteit. Door speelse installaties te creëren onderzoekt ze materialiteit in relatie tot het menselijke lichaam. Ze maakt hierbij gebruik van objecten, sculpturen, het menselijke lichaam, giettechnieken en textiele handwerktechnieken. Dit geeft haar de mogelijkheid om te bewegen tussen tactiliteit, herkenbaarheid en vervreemding.

daslebenamhaverkamp.com

Christa van der Meer

Dewi Bekker en Christa van der Meer van het collectief Das Leben am Haverkamp (Den Haag, KABK) koppelen het onderzoek voor het festival aan hun individuele kunstenaarspraktijken.

Christa van der Meer onderzoekt speels verschillende relaties die we zouden kunnen hebben met wat we dragen, wat resulteert in performance, sculptuur en objecten. Materialen en technieken zijn meestal het uitgangspunt van haar projecten.

daslebenamhaverkamp.com

 

Laura Luchtman

Laura Luchtman woont en werkt in Rotterdam, Hogeschool InHolland en Akademie Vogue) concentreert zich met haar textiel en dessin ontwerpstudio Kukka op experimenteel kleur- en materiaalonderzoek. Ze wordt gedreven door de ecologische en sociale aspecten van duurzaamheid. Haar werk kenmerkt zich door een conceptuele benadering en grafische signatuur. Voor Analog Eco Festival onderzoekt Laura natuurlijke pigmenten afkomstig van bacteriën en van giftige plantensoorten.

kukka.nl

Annika Syrjämäki

Annika Syrjämäki (Zweden, woont en werkt in Den Haag; KABK), textielontwerper die op een onderzoekende manier werkt. Dit resulteert vaak in werk met grafische patronen in textiel en papier. Ze is vaste beheerder van de werkplaats en daarnaast werkzaam als docent bij de afdeling Textiel & Mode aan de KABK. Door deel te nemen aan de expositie wordt ze uitgedaagd om verder te gaan met haar onderzoek naar het gebruik van bio plastic en zeefdrukken.

syrjamaki.com

Tiemen Visser

Tiemen Visser (woont en werkt in Rotterdam; Artez en Gerrit Rietveld Academie), textiel-, product- en textuuronderzoeker, gedreven door een sterke interesse in de materialen om ons heen en de invloed die ze op ons hebben.

tiemenvisser.nl