OVER ONS

WIE ZIJN WIJ?

De Grafische Werkplaats is een productiewerkplaats voor beeldend kunstenaars, grafici, fotografen en vormgevers en andere creatievelingen. De werkplaats staat bekend als een van de weinige werkplaatsen in Nederland met faciliteiten voor groot formaat zeefdruk, litho, etsen, hoogdruk en textieldruk.

Stichting de Grafische Werkplaats is opgericht in 1974. Sindsdien hebben vele professionals de weg gevonden van onze faciliteiten. Menig pas afgestudeerde kunstenaar heeft hier zijn eerste oplagen in productie gebracht.

De Grafische Werkplaats biedt gelegenheid voor het zelfstandig uitvoeren van unieke en kleinschalige grafische projecten en is uitdrukkelijk niet bedoeld voor industriële producties.

Lees hier:

Exposities

De werkplaats organiseert regelmatig exposities en doet mee met de Haagse galerieroute HOOGTIJ, Design Week en festival Designkwartier. Wij sluiten graag aan bij andere initiatieven en festivals zoals Haagse Makers, Open Atelierdagen Centrum (oktober), Maand van de Grafiek (oktober), Festival de Betovering (herfstvakantie).

Grafische Werkplaats Den Haag
zeefdrukruimte Grafische Werkplaats

OPENINGSTIJDEN

De werkplaats is open op maandag, woensdag en vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Op maandag kunnen kunstenaars terecht die zelfstandig werken. Op de andere twee dagen geeft een professionele beheerder technisch en praktisch advies. In overleg kun je ook op andere dagen of tijden werken. Ben je een nieuwe gebruiker? Dan moet je eerst een korte introductie en eventueel een introductiedag volgen.

 

 

HET TEAM VAN DE WERKPLAATS

Carola van der Heijden, coördinator
Je treft haar in ieder geval elke maandag in de werkplaats aan.
Ze heeft een coördinerende rol, combineert haar kunst- en marketingkennis met elkaar en stimuleert en prikkelt daarnaast deelnemers, haar collega’s en stagiaires.

Jurjen Ravenhorst, beheerder
Vrijdag is zijn dag. Hij beheerst alle technieken, maar zijn echte specialiteit is de lithografie. Hij geeft workshops in etsen en lithograferen. Hij is ook sleutelhouder.

Julian Sirre, standby beheerder
Hij is vanuit huis grafisch vormgever en is betrokken bij de werkplaats als docent en als standby beheerder. Hij weet veel van de risograaf, maar posters drukken op de halfautomaat is zijn grootste passie.

Annika Syrjämäki, beheerder
Ze is elke woensdag present en gespecialiseerd in zeefdrukken op stof, maar nadat ze met een loep op papier zeefdrukte, kan ze dat als geen ander! Ze geeft de opstap zeefdrukcursus en daarnaast diverse andere workshops.

Ilse Versluijs, standby beheerder
Beeldend kunstenaar en standby beheerder, gespecialiseerd in zeefdrukken en hoogdruk, ze geeft met regelmaat de opstap zeefdrukcursus en workshops voor scholieren.

bedrijfsuitjejulian nike 2014 465
bedrijfsuitje thirt zeefdrukken

DOCENTEN

Bertus Gerssen
Bertus is fotograaf en geeft de korte risoworkshop en de opstapcursus zwart/wit doka.

Hanna de Haan
Graficus en gespecialiseerd in diep- en houtdruk en geeft regelmatig workshops aan scholieren.

Mariska Gewald
Grafisch vormgever Mariska Gewald begeleidt de ckv-lessen.

Ton Martens
Ton is beeldend kunstenaar en geeft vaak een workshop over het werken met de riso.

Eric de Vries
Fotograaf Eric de Vries geeft met regelmaat workshops over etsen met toyoboplaten.

Ilse Versluijs
Ilse is een echte generalist en geeft workshops over zeefdrukken en linoleumdrukken en ook een workshop zeefdrukken op keramiek.

Stefanie Scholte
Beeldend kunstenaar Stefanie Scholte begeleidt de ckv-workshops

Jerney de Wilde
Jerney de Wilde geeft met regelmaat de workshop T-shirt zeefdrukken en heeft daarnaast het educatieproject Onder Valse Vlag voor het textielfestival Analog 2014 ontwikkeld.

BESTUUR VAN DE WERKPLAATS

. Paul Combrink, voorzitter
. Beleke Bagchus, secretaris
. Donald Morris, penningmeester
. Manon Bovenkerk, lid
. Ben Faydherbe, lid

KLANKBORDGROEP

. Paul Combrink
. Manon Bovenkerk
. Eugene van Veldhoven
. Gerrit-Jan de Rook

De Grafische Werkplaats onderschrijft de Code Culturele Diversiteit en Code Cultural Governance.

STAGIAIRES

De werkplaats biedt minimaal twee stageplekken per jaar aan. Veel studenten komen van het Grafisch Lyceum Rotterdam. Heb je belangstelling om stage te lopen? Stuur dan een email naar carola@grafischewerkplaats.nl of kijk bij Vacatures.  De stageplek vanaf  begin 2018 is ingevuld.

De stagiaires van 2017 waren:
– Amber Meekel
– Roos Kramer
– Angel Hartigh

De stagiaires van 2016 waren:
– Christian Morales
– Joy Jonk
– Roos Kramer

De stagiaires van 2015 waren:
– Mariska Hoeijmakers
– Yasmina Jimenez
– Arnee Hobma
– Bianca Filnius
– Kim Jansen
– Eliza Mpoungud

 

stagiaires van de Grafische Werkplaats
vrijwilligers diego en michael

VRIJWILLIGERS

De Grafische Werkplaats werkt graag met vrijwilligers. Zij ondersteunen bij de workshops, helpen bij de exposities of doen allerlei klussen.

Voor festival Analog Patronen zijn we op zoek naar extra vrijwilligers. In dit bestand lees je hierover meer: vrijwilligers gevraagd voor festival Patronen

Heb je interesse om ook vrijwilliger te worden? Stuur dan een emailtje naar carola@grafischewerkplaats.nl. Zij neemt dan snel contact met je op.

Het huidige vrijwilligersteam bestaat uit:

. Lidewij Corstiaans
. Mariska Gerwald
. Hans Jansen
. Henry Jelsma
. Elise Kommer
. Thea Kors
. Gerard van Kuilenburg
. Cynthia Lim
.. Ed Verschoor.