Haagse Portretten

 

Haagse Portretten

Een reizende expositie over zelfportretten met workshops. Het project is inmiddels afgelopen.
Met werk van Philip Akkerman, Melle de Boer, Kees Koomen, Ondine de Kroon, Toyin Loye, Jos de L’Orme, Ewoud van Rijn, Ilse Versluijs, Babette Wagenvoort en Jerney de Wilde en heel veel Haagse amateurs.

Bekijk hier het verslag: Verslag Haagse Portretten

Haagse Portretten is een rondreizende expositie rond zelfportretten. Het bestaat uit twee delen. Het eerste gedeelte is een huisje met daarop gedrukt zelfportretten van Haagse amateurs, van jong tot oud.

Op elke locatie zijn er een of meerdere workshops Selfie maken in linoleum. Na de workshop nemen de makers een afdruk van hun selfie mee naar huis, terwijl de selfie ook wordt afgedrukt op het mobiele expositiehuisje. Binnenin dit huisje kun je foto’s van de makers zien. Op Pinterest kun je alle gemaakte linoleumsnedes nog eens rustig bekijken. Hoe meer workshops er zijn geweest, hoe meer portretten er op het huisje komen!

Het tweede gedeelte van dit project bestaat uit tien zelfportretten van Haagse beeldend kunstenaars: Philip Akkerman, Melle de Boer, Kees Koomen, Ondine de Kroon, Toyin Loye, Jos de L’Orme, Ewoud van Rijn, Ilse Versluijs, Babette Wagenvoort en Jerney de Wilde. Zij maakten speciaal voor deze expositie nieuw werk, gutsten dit in linoleum en drukten het veelal af in de werkplaats.

Haagse Portretten verbindt op een creatieve manier de stad met haar bewoners, stimuleert het werken met grafiek en combineert analoge en digitale technieken met elkaar.

Haagse Portretten reisde in 2016 langs verschillende Haagse locaties, zoals Vaillant Theater, Laak Theater, De Nieuwe Regentes, Prins27, ROC Mondriaan en De Centrale Bibliotheek.

Haagse Portretten is mede mogelijk gemaakt door: Cultuurschakel, Fonds 1818, Gravin van Bylandt Stichting, Grafische Werkplaats, Oranjefonds, Prins Bernhard Cultuurfonds Zuid-Holland, Stichting Stokroos en Forbo.

 

 Flyer Haagse Portretten 435
 slotexpositie-haagse-portretten-centrale-bieb Haagse Portretten in de Grafische Werkplaats kl
 Philip Akkerman Haagse Portretten kl  selfies korkus kabaal kl