EXPOSITIE

 

Expositie Time Flies

Tentoonstelling grafiekkalenders Inkt
16 februari t/m 23 maart 2018
Opening vrijdag 16 februari 19.00 u.

Wie kent de kalenders nog die zijn uitgegeven door grafiekwinkel INKT. Jaarlijks de barometer van Haagse Grafiek in de jaren 1985-1993. We laten ze nog een keer in volle glorie zien. Het zijn grafiekkalenders waarbij de uiterste zorg is besteed aan de vormgeving en met voor iedere maand een originele prent. Elk editie kreeg een unieke vorm: een waar collectors item met een grote verscheidenheid aan beeld en grafische technieken. Veel toonaangevende Haagse grafici zijn er in te vinden.  De meeste prenten zijn gedrukt In de werkplaats, het kalendarium en informatieboekje zijn gedrukt door Drukkerij de Dageraad.

Grafiekwinkel INKT was een begrip in kunstminnend Den Haag evenals haar initiatiefnemer Henk van der Plas. Oorspronkelijk was de winkel gehuisvest in hetzelfde pand als de werkplaats samen met de lijstenmakerij. Zo was er een directe relatie tussen de plek waar de grafiek gemaakt, geëxposeerd en te koop was. Zo kon men ook zien hoe de prenten gedrukt werden. Bij gebrek aan ruimte ging Inkt na verloop van tijd op zichzelf, als goede buur. Helaas is Inkt in 2008 failliet gegaan.

Door een schenking van Marja en Kees van Dam van voorheen Drukkerij de Dageraad heeft de werkplaats alle edities van de kalender, op één na, in haar bezit gekregen. De kalenders zijn te bijzonder om bovenop de kast te laten liggen, daarom een grootse tentoonstelling van deze grafiekbladen.

Deelnemende kunstenaars: Ruud Aardbodem, Gerrit Alberts, Sian Ang, Thomas Ankum, Hans van Arkel, Jovan Arsenovic, Marianne Aulman, Jules Bekker, Julius Bekker, Johan van den Berg, Birgitta ten Berge, Let bijkersma, Bob Bonies, Willemijn Bouman, Pauline Braat, Lukie de Bree, Ardi Brouwer, Yolande Brouwers, Bob Busking, Dominique Chan, Conny Denis, Jan van Dijk, Maria Donker, Huibert van Dorp, Frits Droog, Fenneke van der Elst, Charlotte le Fevre, Suzanne Fiebelkorn, Adelbert Foppe, Adrian de Gijzel, Willem Goedegebuure, Caroline Gresnigt, Diana van Hal, Michel Hoogervorst, Bastiaan Ingen Housz, Gerart Kamphuis, Joke van Katwijk, Mieke Kettler, Joke Keuning, Ed van der Kooy, Els Kort, Stavros Kotsireas, Rene Klarenbeek, Hans Klaui, Leo van der Kleij, Ton Klop, Phil van de Klundert, Barney de Krijger, Susette van de Lande, John Lie A Fo, Bob Lens, Rob Lodder, Frans van Lent, Rinne Mervel, Marianne de Moor, Jan Naezer, Maria Neefjes, Adriaan Nette, Ossip, Henk van der Plas, Ursula Pless, Marius Quee, Jurjen Ravenhorst, Hanny Reneman, Jan Roede, John de Rijke, Jan Snoeck Kitty Stijnman, Jan Stolk, Daniel Tavernier, Aline Thomassen, Albert in ’t Veld, Mieke Visser, Yoka Voorbach, Darja Vos, Anton Vrede, Kaldenbach en De Vries, Hans Wap, Piet Warffemius, Siebrand Weitenberg, Clemens Zalm en Marian Zult. ( m.u.v. de laatste kalender die we niet in ons bezit hebben).

Open : ma, wo, vr van 10-17.00 u.
Extra open tijdens Hoogtij vr 9 maart, 19.00-23.00 u.

 

(beeld: kunstwerk van Frits Droog)