EXPOSITIE

Expositie Ik Ben Sot

Feestelijke opening op vr. 1 december tijdens Hoogtij

Expositie t/m 14 januari 2018
Klank- en visuele poëzie

 ‘100 jaar Mondriaan & De Stijl’ vieren de Grafische Werkplaats en Huis van Gedichten samen met visuele klankgedichten geïnspireerd op De Stijl. Een expositie met werk van dichters en beeldend kunstenaars: Ludette el Barkany, Mariska Gewald, Hanna de Haan, Karin van Kalmthout, Stefanie Scholte, Peter Swanborn, Ilse Versluijs, Hanneke van der Werf, Jerney de Wilde en Harry Zevenbergen.

In het tijdschrift De Stijl verschenen onder de naam I.K. Bonset – anagram van ‘Ik ben sot’- diverse klankgedichten. Later bleek Theo van Doesburg achter deze naam schuil te gaan. ‘Het woord diende vrij gemaakt te worden’ volgens Van Doesburg.

Het spel van typografie, vorm, ritme en klank waren het uitgangspunt. Dit zijn de uitgangspunten voor het project Ik ben Sot. Het project bestaat uit diverse workshops voor scholieren en volwassenen, een lezing op maandagavond 20 november en een expositie.

Ansichtkaarten, verzamel ze allemaal!
Uit alle druksels en gedichten die tijdens de workshops zijn gemaakt, kozen we de mooiste vijf. Deze worden in de werkplaats op de risograaf als ansichtkaart gedrukt en zijn vanaf 1 december verkrijgbaar. Vanaf december worden ze ook los door de stad verspreid.

Feestelijke opening op 1 december
Tijdens de opening op 1 december leest dichter Harry Zevenbergen de gekozen gedichten voor. Alleen tijdens Hoogtij zijn daarnaast alle resultaten van het project in de Grafische Werkplaats te bewonderen. Alle druksels kun je ook digitaal terugvinden op Pinterest.

Bekijk hier het leuke filmpje over de workshops van Ik Ben Sot

 

 

Dit project werd mede mogelijk door Gemeente Den Haag en Fonds1818.